Event info

De Urban Walk Haarlem is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van Haarlem. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 12 of 18 km.

Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.

 

Praktische informatie

Tijdens de Urban Walk Haarlem altijd de praktische informatie over locaties, de routekaart en andere informatie bij de hand hebben? Klik dan hier

 

Let op! Deze pagina bevat informatie over de tweede editie van de Urban Walk Haarlem in 2023. In de aanloop naar het evenement zal de website aangepast worden. 

Programma

Er zijn twee routes: 12 km en 18 km. Je kunt op zondag 5 maart vanaf 08.30 uur de stempelkaarten ophalen. Starten is, afhankelijk van de gekozen wandelafstand, mogelijk tussen 09.00 uur en 10.30 uur in de gekozen startwave. De finish sluit om 16.00 uur. 

Wandelroute

Je kunt kiezen voor een parcours van 12 of 18 kilometer. De start- en finishlocatie wordt later bekendgemaakt. Momenteel zijn we druk bezig om de route voor 2023 compleet te maken. Kijk op de pagina 'route en locaties' voor de locaties van 2023. 

Onderweg

Op het parcours kom je de volgende pijlen/borden tegen:

Regulier; deze pijlen geven de te lopen route aan 

Bereikbaarheid

Plan je reis ruim van tevoren en gun jezelf genoeg tijd om op tijd te komen. De start en finish bevinden zich bij het Frederikspark ter hoogte van Dreef 20 in Haarlem. Hier kun je vanaf 08.30 uur o.a. jouw startnummer en bestelde shirt ophalen en tas achterlaten. Hier finish je ook, waarna je jouw verdiende medaille en een tasje met drinks & bites ontvangt. Onze DJ en speaker zorgen voor een goede sfeer!

Wij adviseren om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te reizen en gebruik te maken van de gratis tassenafgifte. Plan jouw reis op 9292.nl.

Parkeren
Parkeren kan in de parkeergarage De Dreef, het adres is Dreef 3, 2012 HR Haarlem. Of bij de parkeergarage Houtplein, het adres hiervan is Wagenmakerslaan 1, 2012 DJ Haarlem.