Zonnige eerste editie Urban Walk Haarlem

images

Zondag 6 maart stond Haarlem in het teken van wandelen. Ruim 2300 enthousiaste wandelaars verzamelden zich op zondagochtend in het Frederikspark om vanuit daar op ontdekkingstocht te gaan door Haarlem. Deelnemers konden tijdens deze eerste editie kiezen uit een route van 12 km en een lange route van 20 km.

De deelnemers startten deze prachtige ochtend op het evenemententerrein in het Frederikspark. Vanaf dit startpunt vertrokken zij in verschillende startwaves om Haarlem al wandelend te verkennen. De uitgestippelde parcoursen brachten de wandelaars op deze zonovergoten dag langs prachtige highlights en interessante bezienswaardigheden van de Haarlemse stad.

Tijdens de 12 km route liepen de deelnemers onder andere langs het iconische Provinciehuis Paviljoen, standbeeld De Zonnevechter en Koningskerk Haarlem. De lange route van 20 km bracht de deelnemers ook langs het Burgemeester Reinaldapark, de Oosterkerk en de historische Amsterdamse Poort. Na afloop ontvingen de wandelaars een welverdiende Urban Walk pin ter herinnering aan deze prachtige wandeltocht.

Naast de info- en locatieborden die de wandelaars de weg wezen, konden de deelnemers ook luisteren naar een ingesproken audiotour met interessante verhalen en (historische) feiten over Haarlem. De sfeer zat er de gehele dag goed in. Zo was het heerlijk wandelweer en werd er sfeervolle muziek gedraaid door de DJ bij de start. Onderweg waren verschillende muzikale acts en koffiepunten aanwezig. Ook werden de deelnemers verrast met versnaperingen op de route.

De Urban Walk Haarlem is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen in onder andere Groningen, Rotterdam, Utrecht, Breda en Haarlem. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Na deze geslaagde editie van de Urban Walk Haarlem staat de Urban Walk Den Haag op 14 mei als eerstvolgende walk op de agenda. Kijk op www.wearewalking.nl voor een volledig overzicht van alle komende Urban Walks in 2022.